Aluminijasta požarna vrata

Požarna vrata so izdelana iz aluminijastih profilov ADS 80 FR 30; debelina profila je 80 mm. Profil je polnjen s posebnimi ognjeodpornimi vložki. Vrata imajo požarno in dimno odpornost 30 minut. Za vrata imamo pridobljen certifikat s strani ZAG-a.

Polnilo požarnih vrat je lahko steklo ali polnilo ali kombinacija obojega. Steklo je lahko enojno (npr. contra flam), debeline od 17 mm do 32 mm ali izolacijsko, debeline od 32 mm do 39 mm. Steklo je lahko na zahtevo tudi varnostno kaljeno ali lepljeno. Polnilo je iz dvojne aluminijaste plošče, ki je  v sredini polnjena s Promatech H ploščami. Polnilo požarnih vrat je debelo 29 mm.

Vrata lahko izdelamo v eno- ali dvokrilni izvedbi. Lahko so integrirana v stekleno požarno steno, max. dimenzije 4500 x4000 mm. Sama steklena stena je lahko poljubne širine sestavljene iz več polj max. širine 1400 mm in višine 4500 mm.

Učinkovitost zaščite pred ognjem in dimom ni pri Schücu nikoli omejena ali okrnjena na račun oblike. Različnost konstrukcij zagotavlja prilagodljivo izvedbo in največjo svobodo pri arhitektonski kreativnosti.

Max. svetle mere vrat, ki jih lahko izdelamo, so:

  • 1-krilna vrata: 1.400 x 2.988 mm
  • 2-krilna vrata: 2.820 x 2.988 mm


Aluminijasta požarna vrata lahko dobavimo tudi s skritimi tečaji in vratnimi zapirali. Vrata imajo večfunkcijski namen –so kombinacija zaščite pred požarom, dimom, omogočajo kontrolo dostopa protivlomnosti (standardna izvedba so RC1, možno do RC3), so zvočno izolativna  (32dB – 35 dB) in omogočajo zaščito pred padcem v globino. Toplotna prehodnost vrat je 1,9-4,1 W/m2K. Opcijsko jih je možno dobaviti tudi z integrirano zaščito evakuacijskih vrat (stikalo za odpiranje v sili, magnetni senzor ipd.) in čitalcem prstnih odtisov.

Certifikat o skladnosti

Iskanje
Facebook
Youtube
Flickr
RSS
Issuu