Panoramske zasteklitve

Okno že dolgo ne velja več za energijsko potratni element gradnje. O tem pričajo številne novodobne gradnje energijsko varčnih hiš, ki imajo veliko steklenih površin. Prehodi med notranjostjo in zunanjostjo se harmonično zlivajo drug v drugega, saj se terasa ne zaključi ob steklu, temveč se s svetlobo, soncem ali večernim poletnim hladom ter oglašanjem ptic in čričkov pomika v notranjost doma.
 

Panoramske zasteklitve

K ugodju in uporabnosti doprinesejo panoramske zasteklitve v obliki fiksnih in dvižno-drsnih sistemov, katerih širina lahko presega 500 cm. PVC profilacija, širine 88 mm, zagotavlja nizek koeficient toplotne prehodnosti, s troslojno izolacijsko zasteklitvijo je lahko skupni koeficient toplotne prehodnosti nižji od Uw= 0,9 W/m2K, 0,2 do 0,3 slabši Uw dosežemo s profili iz aluminija.

Dvižno-drsna terasna vrata se upravljajo ročno ali mehansko, na motorni pogon. Upravljanje na motorni pogon nudi več udobja in varnosti, saj se z večanjem steklenih površin povečuje tudi teža elementov. Nizki prag omogoča, da je prehod med vrtom ali teraso ter notranjostjo doma tekoč, odlična pa je tudi zvočna izolativnost.

Pri profilih iz umetnih mas je opazen trend uporabe alu oblog, zato je nabor barv zelo širok. Panoramske zasteklitve v ustrezni barvni kombinaciji z okni, vhodnimi in garažnimi vrati vašemu domu prinašajo videz moderne arhitekture.

Preko steklenih fasad, ki jih lahko zelo domiselno vkomponirate v zasnovo stopnišča, lahko spustite v svoj dom veliko svetlobe in tako pogosto zapostavljen prostor spremenite v razkošno osvetljen prehod med etažami.

Materiali so prijazni za vzdrževanje in čiščenje, tako zaves zagotovo ne boste pogrešali več.

Energijsko varčni izdelki skupaj z ustrezno sončno zaščito in zaščito proti insektom prinašajo, poleg nizkih stroškov ogrevanja in hlajenja, predvsem bistveno ugodnejše bivanje.

Naj vaš dom napolnijo sonce in smeh.
 

Panoramske zasteklitve

Iskanje
Facebook
Youtube
Flickr
RSS
Issuu