Energijsko varčna okna sistem 88 mm

Okna že dolgo več niso le predmet, ki služi svojemu namenu. Dajejo tudi pečat arhitekturi in morajo tako zadostiti mnogim potrebam: omogočati morajo vsakršno konstrukcijo in enostavno vzdrževanje, biti morajo tehnično dovršena, zagotavljati morajo dobro zvočno in toplotno izolacijo, biti trajna, cenovno ugodna in okolju prijazna. Takšna so okna, ki jih izdelujemo danes.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu novih oken (članek) >>

Kakšna pa bodo okna jutri?
V zadnjih letih cene energije strmo naraščajo. Mnogi izmed nas se, z namenom, da bi prihranili pri življenjskih stroških, odločamo za gradnjo nizkoenergijskih hiš. Zato v Arcontu začenjamo s proizvodnjo nove generacije oken, ki bodo zadostila visokim sodobnim zahtevam po kakovostnem bivanju ter bodo hkrati energijsko varčna in okolju prijazna.

Okna nove generacije so iz šestkomornih, 88 mm širokih profilov, in v kombinaciji s troslojno zasteklitvijo dosegajo odlične vrednosti toplotne prehodnosti, približno 0,9W/m2K. Če pa v profil vstavimo termično izolacijo in okna zasteklimo s troslojnim, s kriptonom polnjenim steklom z dvojnim emisijskim nanosom, koeficient toplotne prehodnosti oken še zmanjšamo, na približno 0,67W/m2K. Ozki in elegantni profili omogočajo maksimalen dotok svetlobe v prostor, zaradi izboljšane statike pa je možna izdelava oken velikih dimenzij. Oblika oken je moderna in hkrati večna, kot mala črna oblekica. Ne le, da so okna nove generacije energijsko varčna, imajo tudi nižji izpust CO2, po demontaži pa jih je mogoče popolnoma reciklirati.

Poleg že naštetih velja omeniti še nekaj prednosti:

  • z dodatno ojačitvijo dobimo lastnosti sedemkomornega profila s še boljšo toplotno izolacijo,
  • z dodatnim srednjim tesnilom poskrbimo za boljšo zaščito v primeru močnih nalivov in vetrov,
  • spekter zasteklitvenih možnosti je resnično velik – v nov profil lahko vgradimo stekla debeline od 24, pa vse do 43 mm; debelejše ko je steklo, boljša je toplotna in zvočna izolacija okna,
  • posebno oblikovana zasteklitvena letvica omogoča manjše izgube toplote na najbolj kritičnih mestih.

Širši profil, debelejše steklo in varnostno okovje so zmagovita kombinacija za zaščito pred vlomilci

Vgradnja takih oken ni več klasična; potrebna je RAL montaža. Osnova RAL montaže je, da je notranja stran oken paronepropustna. Pri tem mora biti spoj med oknom in zidom zatesnjen tako, da ustreza visokim zahtevam.Tesnjenje izvedemo v treh korakih: na zunanji strani tesnimo s predkomprimiranim tesnilnim trakom, na sredini je poliuretanska pena, na notranji strani pa tesnimo z difuzijsko tesnilnim trakom. Na zunanji strani tako izolacijski material prevzame vlogo tesnila za zrak in vlago, saj na tem območju ne sme priti do vdiranja vlage v tesnilo in tudi ne do zastajanja meteorskih voda ob konstrukciji.

Okna, izdelana iz šestkomornih profilov širine 88 mm, so več kot le element v fasadi, s katerim boste v svoj dom vnesli svetlobo. Poleg svetlobe in razgleda na okolico bodo odigrala pomembno vlogo pri tem, da ne boste slišali neprijetnih zvokov od zunaj, in da boste znatno privarčevali pri energiji. Okna iz nove generacije profilov in v kombinaciji s troslojnim steklom so robustna in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Investicija v takšna okna se izplača iz treh razlogov – estetskega, ekonomskega in varnostnega.

Pred nakupom novih oken obvezno preberite (članek) >>
Iskanje
Facebook
Youtube
Flickr
RSS
Issuu