Rolo komarnik

Rolo komarniki so lahko samostojni, lahko pa so integrirani v predokenskih ali nadokenskih roletah. Samostojni rolo komarnik se podobno kot roleta navije v ohišje, kjer ostane zaščiten pred atmosferskimi vplivi in skrit pred pogledi, ko ga ne uporabljate. Takšen rolo komarnik se montira samostojno na zunanji strani na okvir okna.

Kadar ima vaša hiša ali stanovanje tudi rolete, je smiselno razmišljati o integriranih komarnik v roletni omarici. Komarnik, ki je integriran v roleti, omogoča, da imate odprto okno, dvignjeno ali delno spuščeno roleto in hkrati zaščito pred mrčesom.

V obdobju, ko ni insektov, pa lahko tako samostojni komarnik kot tudi komarnik, integriran v roletni omarici, preprosto spustite navzgor v ohišje in ni viden. S tem preprečite poškodbe na mrežici komarnika in tudi, da bi se na njej nabirala prah in umazanija. Spomladi pa komarnik spet preprosto aktivirate tako, da povlečete spodnji profil, ki je na mrežici komarnika, navzdol in ga zaustavite na okenski polici s posebnimi zatiči.

Poleg omenjenih dveh rolo komarnikov je na voljo tudi stranski rolo komarnik, ki je uporaben predvsem pri sistemih klasičnih in drsnih balkonskih vrat.

Iskanje
Facebook
Youtube
Flickr
RSS
Issuu