Aktualno

Pomladne (?) ugodnosti

04.04.2013

Verjetno se boste strinjali, da je vprašaj v naslovu več kot upravičen. Ugodnosti da, vendar pomladne? Letos pomladi ni od nikoder. Zaloge kuriva nam že vsem pohajajo, saj v tej sezoni ogrevamo naše domove že pol leta.

Razmišljajmo dolgoročno! Čas je, da vgradimo okna s trislojnimi stekli.


In končno pomladna ugodnost v Arcont-u: pri nakupu PVC oken do konca aprila dobite trislojno zasteklitev za ceno dvoslojne.


Energetsko varčna okna s trislojno zasteklitvijo prinašajo boljšo bivanjsko klimo v prostore, saj ni več zamrznjenih hladnih con in učinkov vleke v bližini oken. Veliko lastnikov hiš in stanovanj meče denar skozi okno v pravem pomenu besede. Predvsem zaradi slabe toplotne zaščite oken izgubimo največ ogrevalne energije; kar 37% izgubljene energije na stavbah lahko izgubimo na ta način. Energetsko varčna okna prinašajo višjo kakovost bivanja ter povečajo vrednost vašega doma. Poleg bivanjskega udobja prinašajo okna s trislojnimi stekli še eno pomembno prednost - z njimi boste na dolgi rok znatno privarčevali pri stroških ogrevanja. Nizke toplotne izgube pomenijo dobro počutje. To dosežemo tako, da zagotovimo, da bodo temperature na stenah (tudi na steklenih površinah) čim bolj izenačene s temperaturo zraka. Z zmanjšanjem toplotnih izgub so temperature na stenah nižje, zato je lahko nižja tudi temperatura zraka. Zmanjšanje povprečne temperature zraka za 1°C predstavlja ca. 6% prihranka ogrevalne energije.

 

Strokovnjaki našega renomiranega dobavitelja stekla Reflex iz Gornje Radgone so podali izračun, da z nakupom novih oken s trislojnim steklom pri srednje veliki hiši prihranimo tudi do 390 l kurilnega olja na sezono. Ker zaradi enormnega porasta cene tega energenta z oljem kuri le še zelo malo gospodinjstev, bomo prihranek izrazili malo drugače. Z nakupom novih oken s trislojnim steklom za srednje veliko hišo boste v enem letu prihranili toliko, da bo zadostovalo za nakup skoraj sedmih kubičnih metrov drv!


Okna s trislojno zasteklitvijo pa prinašajo tudi korist za našo naravo. Manj potrebnih drv za kurjavo pomeni manj posekanih dreves na eni strani, na drugi strani pa manj ogrevanja pomeni tudi nižje izpuste CO2 v ozračje.


Ne zamudite torej te priložnosti - prihranite dvojno: z gratis dodatnim steklom (trislojna zasteklitev za ceno dvojne) in na stroških ogrevanja - že v prihodnji kurilni sezoni.


Pokličite svojega najbližjega prodajalca ali oddajte povpraševanje kar preko spleta. Vabimo vas tudi, da nas obiščete v naših prodajnih salonih po Sloveniji, te dni pa razstavljamo tudi na Pomladnem sejmu Megra v Gornji Radgoni.

Iskanje
Facebook
Youtube
Flickr
RSS
Issuu